AD VEGA u NOĆI MUZEJA 2013.

AD VEGA u NOĆI MUZEJA 2013.

   Astronomsko društvo Vega sudjelovalo je ove godine u Noći muzeja na čak dvije lokacije. Glavni događaj je bila izložba astrofotografije održana u Gradskoj galeriji „Koprivnica“ u Koprivnici. Naime, AD Koprivnica je organiziralo izložbu astrofotografije, čije je otvorenje uklopilo u Noć muzeja. Na izložbi sudjeluju radovi  hrvatskih, ali i autora iz Makedonije i Srbije. Sa svojim radovima sudjeluje i predsjednik našeg društva – Zoran Novak, a sa zadovoljstvom možemo konstatirati da su njegovi radovi bili među najkvalitetnijima.

Zoran se bavi astrofotografijom unazad nekoliko godina, a ovo je bilo prvi put da je javno izlagao svoje radove. Najviše pažnje privlače njegove fotografije dubokog svemira, ali ima i vrlo dojmljive radove noćnih pejzaža.

Također  smo kao koautori sudjelovali u izradi materijala za interaktivnu projekciju „istražite planet Mars“, koja je bila izložena u Muzeju za suvremenu umjetnost u Zagrebu. Kratki video prikaz možete vidjeti ovdje: http://www.youtube.com/watch?v=TjFUAZo1Mb8&sns=em