Promocija časopisa Vega Horizonti – Utorak, 5. prosinca

Promocija časopisa Vega Horizonti – Utorak, 5. prosinca

Kako izvanzemaljci znaju da u Međimurju ima inteligentnog života, kako su Međimurci štovali Mjesec kao pretkršćansko božanstvo ili kako u kuhinji napraviti radioteleskop, samo su neka od pitanja čije odgovore otkriva novi znanstveno edukativni časopis “Vega Horizonti” astronomskog društva Vega. Stoga Vas pozivamo na promociju prvog broja (tiskanog i digitalnog izdanja) našeg časopisa koje će se održati u multimedijskoj dvorani knjižnice “Nikola Zrinski” Čakovec, u utorak  5. prosinca, s početkom u 18 sati.

Za časopis pišu međimurski znanstvenici koji rade na svjetski poznatim institutima, liječnici, profesori, novinari i astronomi amateri, a o astronomiji i znanosti pišu iz lokalne perspektive. Časopis je novitet u medijskom prostoru Međimurja, a mnoštvo članaka prate i edukativni materijali za nastavnike i sve koji žele naučiti više o astronomiji.

Tekstove za prvo izdanje časopisa “Vega Horizonti” potpisuju dr.sc. Dejan Vinković, dr.sc. Igor Gašparić, prof. Melita Sambolek, prof. mentor Karmen Buza Habijan, dr.med.spec.neurologije Boris Hlebec, dr.sc. Miljenko Čemeljić, voditelj čakovečke zvjezdarnice Zoran Novak, astronom Miroslav Smolić, astrofotograf Saša Nuić, dr.sc. Lidija Bajuk i dr.sc. Vibor Jelić, dok je glavni urednik časopisa Dragutin Kliček.